Innlegg

The Secret Circle (2011–2012)

Med dette innlegget har eg kuppa dei to siste plassane på FUS! med Britt Robertson-sentrerte innlegg. Denne gongen i The CW-serien The Secret Circle.
FUS! / 29. april 2013 / Asbjørn

The First Time (2012)

The First Time er ein film i mi gate. Det er eit tenåringsdrama av den litt lette typen, inkludert komiske element.
FUS! / 26. april 2013 / Asbjørn

Atlas Shrugged: Part I (2011)

Det Atlas Shrugged: Part I manglar av spesialeffektar du ikkje skulle lagt merke til, hentar filmen inn på god historie og gode poeng.
FUS! / 25. jan. 2013 / Asbjørn

John Dies at the End

Søker du på John dies at the end på Filmweb får du i skrivende stund null treff. Det betyr vel at filmen basert på boka jeg akkurat har lest ferdig ikke får distribusjon i Norge. Det burde ikke overraske noen.
FUS! / 28. des. 2012 / Hjorthen

Og veien bare går og går. Og går. Når den først begynner

Jeg er mer glad i Tolkien, og i Peter Jackson enn de fleste. For noen år siden skrev jeg denne posten om Fellowship of the Ring, for eksempel.
FUS! / 17. des. 2012 / fredut

FUS!-snakk #2 12.12.2012

Vår andre FUS!-snakk på Google+ hangout gikk ikke knirkefritt, men om man ser bort fra de tekniske problemene, min stadig skiftende hudfarge, og en vaskemaskin er det ganske så underholdende å se oss snakke oss gjennom et par tegneserier, Cloud Atlas og et polsk brettspill om å stå i kø.
FUS! / 13. des. 2012 / fredut

Indiefilm på Netflix: Right at Your Door (2006) og Kill List (2011)

Først publisert på Fokalt Fortalt. Mange har forsøkt Netflix gratis i en måneds tid nå. For meg har tjenesten fungert helt greit til å ta igjen noen TV-serier og se noen få filmer jeg tidligere har gått glipp av.
FUS! / 19. nov. 2012 / Gunnar

FUS!-snakk #1 15.11.2012

Vår første offisielle FUS!-snakk via Hangout på Google+ gikk på lufta i går. Tross litt tekniske problemer gikk det forholdsvis knirkefritt, og viktigst av alt; det var veldig gøy! Sjekk den ut.
FUS! / 16. nov. 2012 / Gunnar

Fringe, sesong 4

Det er noe med den første sesongen av TV-serier. Med få unntak blir de alltid stående som de beste.
FUS! / 12. nov. 2012 / Gunnar

Uskyld

Ålreit. Ingen av Sara Johnsens tre filmer har vært perfekte. Jeg likte Vinterkyss godt, fikk aldri helt fot for Upperdog, og er fortsatt litt usikker på hva jeg egentlig mener om Uskyld.
FUS! / 5. nov. 2012 / Hjorthen

Echo og Terry Moores kvinner

Denne omtalen ble først publisert på Fokalt Fortalt. For en tid tilbake kjøpte jeg den komplette samlingen av Terry Moores tegneserie Echo på Comixology.
FUS! / 27. okt. 2012 / Gunnar

Ghost Rider; Spirit of Vengeance (2011) – «Hjelpe og trøste!» får en forsterket betydning!

Hjelpe og trøste! Nicolas Cage er tydeligvis misfornøyd med det å være skuespiller, for det han gjør her er intet mindre enn et karrieremessig selvmord…! Før jeg utdyper, et lite handlingsreferat:
FUS! / 2. mai 2012 / Thomas D.J

I’m showing you my gun / My Uzi weighs a ton…

I det Public Enemy #1 del en (eller Mesrine, eller L’instinct de Mort, kjært barn har mange oversettelser)…
FUS! / 12. feb. 2012 / fredut

TD7: ÆRESHALLEN 2011 (og semifinaler)

Følgende filmer går til æreshallen for 2011.
FUS! / 3. feb. 2012 / fredut

Hushjelpen

Ja, jeg kaller den for Hushjelpen jeg, for den norske tittelen er ganske ubegripelig. The Help har blitt til Barnepiken, men de fargede kvinnene vi møter i denne filmens versjon av sektitallets Jackson, Mississippi er mer mer hushjelper enn barnepiker.
FUS! / 21. okt. 2011 / Hjorthen

Din Guide til DCs nye 52

Den siste måneden har tegneseriefans fra hele verden kunne fortet seg hjem hver onsdag fra jobb for å være klar til å laste ned det siste fra DC.
FUS! / 1. okt. 2011 / fredut

Varveseler, Lurendreiere og Fiskere med indistinkt Diksjon

Det er mange år siden film har betydd mindre for meg. Datanerding av ymse slag har i lang tid tatt opp mer av tiden min, selv om blogging og annen nettbasert skriving generelt også har måttet vike plass for musikkjobbing denne sommeren.
FUS! / 20. sep. 2011 / fredut

Planet of the Apes

I lys av den nyleg kinolanserte Rise of the Planet of the Apes tok eg steget ut og byrja eit lenge etterlengta gjensyn med Planet of the Apes-filmserien på fem filmar frå 1968-1973.
FUS! / 6. sep. 2011 / Asbjørn

Thomas D.J’s Topp 10 Favorittwesterns etter 1990

Enhver filmblogger med respekt for seg selv, kan ikke la være å lage en liste over sine favorittwesterns.
FUS! / 15. aug. 2011 / Thomas D.J

Super 8 (2011)

Super 8 er eit action-kalas frå J.J. Abrams, forma etter Spielbergske grunnprinsipp. Ein underhaldande kinofilm med valdsame spesialeffektar, barn i hovudrollane og familie i oppløysing som deler av problematikken.
FUS! / 1. aug. 2011 / Asbjørn

Byen faller

Hva kan man si om Metropolis som ikke har blitt sagt allerede?
FUS! / 26. juli 2011 / fredut

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)

Det har gått ti år sidan Harry Potter and the Sorcerer’s Stone blei film. I løpet av dei ti åra har Emma Watson fylt minst 18 (og både 19, 20 og 21), Daniel Radcliffe har fått tredagarsskjegg, Richard Harris har gått bort og CGI-en har teke eit steg i rett retning.
FUS! / 25. juli 2011 / Asbjørn

Harry Potter & The Deathly Hallows Part II (2011)

I et par dager nå har jeg grublet voldsomt over hva jeg skal skrive her, for dette har på ingen måter vært en hvilkensomhelst film man bare kan plukke fra hverandre og analysere opp og i mente.
FUS! / 18. juli 2011 / Thomas D.J

Til Huttetuenes land

I open my mouth, drawing in the breath to shout his name, and he is running, long legs like his father’s, full of health and desperation, running pointlessly.
FUS! / 3. juli 2011 / Hjorthen

Les petits mouchoirs (2010)

Som ein av fleire spanskdubba trailerar før eit besøk på visninga av Midnight in Paris i Madrid cirka to veker sidan, var Les petits mouchoirs – eller Little White Lies – ein av dei som vekte interessen.
FUS! / 29. juni 2011 / Asbjørn

Breaking In – kortlevd pauseunderholdning

Breaking In er meir eit avbrekk frå andre seriar enn ein fullkomen serie i seg sjølv. Sju episodar betyr ikkje at det er ein miniserie, men at denne midseason-komedien fekk for dårlege sjåartal til å halde fram.
FUS! / 25. mai 2011 / Asbjørn

Kate Bush: nå i farger og med lykkelig slutt?

Kate Bush var alltid en perfeksjonist, det var en av grunnene til at hun brukte stadig lengre tid på platene sine.
FUS! / 16. mai 2011 / fredut

Blaxploitation

Vi reflekterte ikke noe over det når vi leide filmer som Foxy Brown, Coffy, Shaft, Slaughter eller Black Fist på Bentronic på åttitallet.
FUS! / 15. mai 2011 / Hjorthen

Smallville

Då eg for første gong benka meg ned framfor PC-skjermen, i ein alder av 16 år, for å sjå Smallville, var eg frelst.
FUS! / 11. mai 2011 / Asbjørn

Abraham Lincoln, Vampire Hunter

I sin forrige bok grep Seth Grahame-Smith tak i en verdenskjent roman, Jane Austens Stolthet og fordom. Inn i handlingen skrev han så inn noe så upassende som zombier.
FUS! / 11. mai 2011 / Jacob

Fast food for fjortiser

Mellom to forestillinger på kinoen på søndag overhørte jeg en fyr som spurte kompisene sine om hvordan noen kunne velge å se Varg Veum – Dødens drabanter, i stedet for den femte installasjonen av Fast and Furious.
FUS! / 10. mai 2011 / Hjorthen

UP (2009)

Pixar er et navn som har blitt omtrentlig ensbetydende med begrepet kvalitetsfilmer etter filmer som Finding Nemo, Toy Story 1-2-3, The Incredibles og Wall-E, for å nevne noen.
FUS! / 8. mai 2011 / Thomas D.J

HBOs Big Love

Å få fem år med TV-serie ned på papiret, på få hundre ord, er ei utfordring. Spesielt når serien kjem frå HBO, der mykje handlar om å skape rike og fullstendige seriar og episodar.
FUS! / 7. mai 2011 / Asbjørn

Thom D.J.’s Favorittdamer

Føler det er på tide med en aldri så liten liste her i FUS!. Og hvorfor ikke starte med en haug med talentfulle damer??
FUS! / 6. mai 2011 / Thomas D.J

The Brazilian Job

Jeg går nok generelt altfor lite på kino. Litt rart kanskje, siden jeg driver en filmblogg, men mye av det som lanseres for tiden finner jeg på papiret uhyre lite interessant.
FUS! / 5. mai 2011 / Jacob

La Vie en Rose (2007)

“La vie en rose” er historien om Edith Piaf, og hvordan hun gjennom et trøblete liv nådde toppen som Frankrikes mest folkekjære sangerinner.
FUS! / 1. mai 2011 / Thomas D.J

Tho Thor I could hardly Pith

Fredut: Marvelmaskinen tikker utrettelig videre mot the Avengers, filmen der Tony Stark, Bruce Banner, Steve Rogers, Janet Pym, Natasha Romanoff, Nick Fury og de andre vi har møtt i Iron Man, Hulk og snart i Captain America omsider samles.
FUS! / 29. april 2011 / fredut

Den Store Spilleren

Fienden er ikke lenger hva den var. Fra Moriarty via Dracula til Fu Manchu og Cthulhu; den klassiske ondskapen var overnaturlig intelligent, uendelig ressurssterk og utydelig i sin motivasjon, ansiktsløs og allestedsnærværende; bare kjærlighet eller galskap kunne stoppe/frelse noen dem.
FUS! / 24. april 2011 / fredut

TRON Legacy (2010)

Walt Disney Pictures har for meg blitt ensbetydende med god underholdning, etter filmer som Pirates of the Caribbean, National Treasure, Prince of Persia, The Sorcerer’s Apprentice og Narnia, for å nevne noen, og da trailerne til “TRON Legacy” begynte å rulle over skjermene…
FUS! / 24. april 2011 / Thomas D.J

Mørk bomtur

Jeg må tilstå at jeg ikke er noen stor kjenner av klassisk amerikansk film noir. En og annen film har jeg naturligvis sett, og jeg har lyst til å se mer, men i en debatt om hvilken film som er den aller beste innenfor denne sjangeren, så er jeg ikke kvalifisert til å ha en mening.
FUS! / 23. april 2011 / Hjorthen

The Passion of the Christ (2004)

Mel Gibson går rett på sak. Dette er det siste døgnet i Jesus’ liv. Når filmen begynner er vi i Getsemanes hage, der Jesus søker støtte hos Gud i den fortvilte situasjonen han er i.
FUS! / 22. april 2011 / Jacob

Etter Valentine

Et ekteskapsproblem må alltid være så ekstremt på film. Konflikten må være så klar, ofte representert i et ytre problem som rusmisbruk, mishandling eller utroskap.
FUS! / 20. april 2011 / norserintrah

Spilleliste #002-003: Roskilde 2011 sidelengs

Det er lenge siden jeg har vært på Roskilde. Min første tur var i 2000 og selv om vannblemmene, søla og Pearl Jam-konserten med dødsfallene må kunne sies å utgjøre en minneverdig bryllupsreise var det ikke akkurat noen god festivalopplevelse.
FUS! / 19. april 2011 / fredut

A Film Unfinished (2010)

Etter at andre verdenskrig var over, oppdaget man i et øst-tysk arkiv omlag seksti minutter med råfilm, fordelt på fire ruller.
FUS! / 11. april 2011 / Jacob

Rettferdigheten skje fyldest

TV oversvømmes av serier om smarte politimenn og -kvinner som oppklarer stadig mer intrikate mysterier. Detektivene bruker all mulig slags vitenskap, ofte temmelig kvasi. Det holder ikke lenger med en staut fyr med en pistol.
FUS! / 11. april 2011 / norserintrah

Delikat donasjon: Never Let Me Go (2010)

Den japansk-britiske forfatteren Kazuo Ishiguro regnes av mange som en av nåtidens store britiske forfattere.
FUS! / 9. april 2011 / Gunnar

Look Around You

BBC-serien Look Around You (2 sesongar, 14 episodar) eit så nedtona humorpåfunn at ein i blant stussar på om det er parodien eller det ekte, iallfall første sesong.
FUS! / 8. april 2011 / Asbjørn

Lille stjerne

I 1920 fant misjonæren J.A.L.Singh to barn i jungelen i India, nær en liten landsby. De ble funnet sammen med noen ulvevalper, og hadde tidligere blitt sett sammen med voksne ulver.
FUS! / 7. april 2011 / Hjorthen