Forfattar: Hjorthen

John Dies at the End

Søker du på John dies at the end på Filmweb får du i skrivende stund null treff. Det betyr vel at filmen basert på boka jeg akkurat har lest ferdig ikke får distribusjon i Norge. Det burde ikke overraske noen.
FUS! / 28. des. 2012 / Hjorthen

Uskyld

Ålreit. Ingen av Sara Johnsens tre filmer har vært perfekte. Jeg likte Vinterkyss godt, fikk aldri helt fot for Upperdog, og er fortsatt litt usikker på hva jeg egentlig mener om Uskyld.
FUS! / 5. nov. 2012 / Hjorthen

Hushjelpen

Ja, jeg kaller den for Hushjelpen jeg, for den norske tittelen er ganske ubegripelig. The Help har blitt til Barnepiken, men de fargede kvinnene vi møter i denne filmens versjon av sektitallets Jackson, Mississippi er mer mer hushjelper enn barnepiker.
FUS! / 21. okt. 2011 / Hjorthen

Til Huttetuenes land

I open my mouth, drawing in the breath to shout his name, and he is running, long legs like his father’s, full of health and desperation, running pointlessly.
FUS! / 3. juli 2011 / Hjorthen

Blaxploitation

Vi reflekterte ikke noe over det når vi leide filmer som Foxy Brown, Coffy, Shaft, Slaughter eller Black Fist på Bentronic på åttitallet.
FUS! / 15. mai 2011 / Hjorthen

Fast food for fjortiser

Mellom to forestillinger på kinoen på søndag overhørte jeg en fyr som spurte kompisene sine om hvordan noen kunne velge å se Varg Veum – Dødens drabanter, i stedet for den femte installasjonen av Fast and Furious.
FUS! / 10. mai 2011 / Hjorthen

Mørk bomtur

Jeg må tilstå at jeg ikke er noen stor kjenner av klassisk amerikansk film noir. En og annen film har jeg naturligvis sett, og jeg har lyst til å se mer, men i en debatt om hvilken film som er den aller beste innenfor denne sjangeren, så er jeg ikke kvalifisert til å ha en mening.
FUS! / 23. april 2011 / Hjorthen

Lille stjerne

I 1920 fant misjonæren J.A.L.Singh to barn i jungelen i India, nær en liten landsby. De ble funnet sammen med noen ulvevalper, og hadde tidligere blitt sett sammen med voksne ulver.
FUS! / 7. april 2011 / Hjorthen

Burlesque

Dette er ikke fullt så ulidelig som man kanskje kunne frykte. Christina Aguilera er fattigjenta fra Iowa som kommer seg til LA for å følge drømmene sine.
FUS! / 2. april 2011 / Hjorthen

Last Night

La oss gå rett på spoilervarsel og referat her: Skal du se filmen og ikke vil vite hva som skjer bør du stoppe å lese allerede nå.
FUS! / 1. mars 2011 / Hjorthen

En uamerikansk amerikaner

Jeg ser alle innvendingene mot Anton Corbijns film The American. Den tar seg selv langt mer alvorlig enn den enkle og ikke særlig originale historien strengt tatt fortjener.
FUS! / 19. des. 2010 / Hjorthen

The House of the Devil

Okay, la oss ta en titt på ingrediensene her. Vi har en ung og sympatisk jente i hovedrollen. Førsteårs collegestudent med håpløs romkamerat så møter vi henne første gangen i det hun er på visning på en leilighet utenfor collegeområdet.
FUS! / 29. nov. 2010 / Hjorthen